Käsillä on taas se aika vuodesta, kun itse uppoudun helposti aiempien vuosien valokuvien selaamiseen tältä samaiselta ajankohdalta, eli kevättalvelta ja koko ajan kesää päin kulkevalta keväältä. Ja niitä valokuviahan minulla on vaikka muille jakaa, ympäri vuoden tulee kuljettua kamera mukana, milloin räpsittyä kaikenlaista eteen osuvaa, milloin keskityttyä kuvaamiseen tosissaan. Pääasia, että saa kulloisiakin hetkiä taltioitua tulevan varalle, että on sitten joskus mitä muistella.
Kajaania huhtikuun alussa 2012 |
Kevään ajalta otetuista kuvista tulee ainakin minulle haikeimmat tunnelmat mieleen... kaikki ne ihanat hetket, kun vesi tippuu räystäiltä, aurinko lämmittää, asvaltti paljastuu lumen alta ja ihmiset kömpivät esiin piiloistaan nauttimaan kevätsäästä. Kahviloiden terassit, lintujen viserrys ja lupaus lähenevästä kesästä.
Kajaani Teppanan puolelta katsottuna toukokuun alussa 2012 |
Alla olevassa kuvassa (kevät 2010) näkyy paikka, johon tuleva luhtiaitta on tarkoitus rakentaa, ja jossa vielä silloin oli tuollainen huonoon kuntoon päässyt navettarakennus. Toinen puolikas siitä on vielä pystyssä, ja se odottaa purkua heti kun kelit sen sallivat.
Tule kevät jo!
Täytyy kyllä mainostaa, että tuo Paulig Cupsolo -laite on kerrassaan mainio! Ei todellakaan ole jäänyt käyttämättömänä nurkkaan pölyyntymään, vaan se on ahkerassa käytössä joka päivä.
Kuvassa on aivan ihana kaakaojuoma, joka on Tazza -kaakaota, vaniljalla maustettua kermavaahtoa ja paloiteltua Pätkis -suklaata. Siitä ei juoma voi paljon enää parantua :-)
Ja onpa laitteeseen kiitettävästi eri makuvaihtoehtojakin, ja lisää tulee maaliskuun alussa. Aion testata ainakin Moccachino -juoman, joka on suklaakahvia. Kuulostaa ainakin herkulliselta!
Alla olevassa kuvassa puolestaan testaamani resepti, jonka kehittelin summanmutikassa, mutta hyvää tuli...juuresgratiinia ja friteerattuja broilerin sisäfileitä.
Virallista reseptiä tähän ei ole, mutta noin suurinpiirtein homma menee niin, että erilaisia juureksia ja kasviksia (bataatti, palsternakka, peruna, parsakaali, porkkana, punasipuli...) paloitellaan voideltuun kulhoon, mukaan ruokakermaa ja mieleisiä mausteita (esimerkiksi suolaa, mustapippuria myllystä ja Provencen yrttisekoitusta) ja sitten uuniin hautumaan. Loppuvaiheessa päälle ripotellaan emmentaljuustoa ja annetaan sen ruskistua kevyesti päältä. Mukaan voi paloitella halutessaan myös sulatejuustoa.
Broilerin sisäfileet puolestaan kieritellään ensin venhäjauhoissa (joihin voi sekoittaa mieleisiä mausteita), sitten kananmunassa ja lopuksi korppujauhoissa, ja friterataan rypsiöljyssä kauniin kullanruskeiksi. Tarjoilun lisänä voi käyttää kermaviilikastiketta.
Sitten pitää vielä mainita tekemäni löytö, Guessin ihana laukku, jonka ostin verkosta Guess -kirppikseltä. Laukkuun liittyy tunnesiteitä, sillä kyseisen mallinen mutta hieman pienempi Pearl Box Bag pronssinvärisenä (kuva alempana) oli ensimmäinen Guessin laukku, jonka olen ostanut, joskus vuosia sitten. Nyt löysin tämän samanlaisen veskan mustana, ja on hieno! Ja kätevä, ison kokonsa puolesta siihen mahtuu mukaan iso määrä tavaraa.
Kuva: The Handbag Superstore |
Uskomatonta, millainen vaikutus jaksamiseen ja mielialaan talven taittumisella ja kevään koitolla onkaan!
Sen suurempaa energialatausta ja piristysruisketta ei saa helposti, jos ollenkaan :-)
Ihana laukku! <3
VastaaPoista