lauantai 19. toukokuuta 2012

Kesä kaikilla aisteilla

Aika pitkälle tältä on näyttänyt viime aikoina meidän keittiössä... kesän voi jo melkein sanoa koittaneen, ja sen myötä tulevat myös grilliruuat ja salaatit kaikkien niiden talvisten patojen ja laatikoiden tilalle, tai ainakin ohelle.

Suomen suvi on niin lyhyt ja kaunis, että kuten kaiken mahdollisen muunkin tekemisen, myös ruuanlaiton haluaa yhdistää ulkona oleiluun. Salaatteja, pihvejä, makkaroita, vartaita, kanaa, lohta, uusia perunoita, hyvä kermaviilikastike, jälkiruokana tuoreita mansikoita (niitä vielä odotellaan..) ja jäätelöä, niistä ruoka-aineista on herkullinen kesä tehty :)

Hedelmäinen kanasalaatti


Kasslerpihvit, balkanmakkarat ja kevyt salaatti kermaviilikastikkeella, jossa lisämakuna Hesen kurkkumajoneesia


Härän pihvit, maustetut lohkoperunat ja salaattia

Vuorottaiset auringonpaisteet ja lämpimät vesisateet ovat saaneet aikaan loistoonsa puhkeavan ja kesään herännen luonnon. Vuorokauden sisällä nurmi alkoi vihertää oikein kunnolla ja puihin ilmestyi jo tolkut lehdenalut. Makuaistin lisäksi edessä olevasta vuodenajasta voi nauttia myös tuoksuin, sillä niitä on vesisateen jälkeinen luonto nyt tulvillaan. 
Voi kun joku keksisi keinon purkittaa kaikki se ihana, huumaava alkukesän tuoksu talven varalle purkkiin, jotta kylminä pakkaspäivinäkin voisi palata yhä uudelleen ja uudelleen näihin hetkiin...

Vaikea kuvitella paljon mitään sen kauniimpaa, kuin aavistuksen utuinen, kostea ja hämyinen, lämmin ja valoisa kesäyö Suomen vehreässä maalaismaisemassa.










Yllä kuvia menneiden vuosien kesäöistä.

Kaiken kruunaa etäinen kuikan huutelu ja rätisevä, tanssiva nuotion loimu, mahdollisesti myös jonkun läheisen ihmisen läsnäolo, tosin sen parempaa tilannetta nauttia ihan vain omasta seurastaan ja omista ajatuksistaan tuskin löytyy. Siinä kaikki kysymykset saavat vastaukset kuin itsestään.

Ruokaa kaikille aisteille. Sitä(kin) odotellessa!

3 kommenttia:

  1. Siis ihan tippa tulee linssiin noita kuvia katsoessa, niin kaunista! Varsinkin tuo sumuvaippa pellon yllä koskettaa <3

    VastaaPoista
  2. Nuo on ihan parhaita hetkiä Suomen kesässä! Auto alla ja rauhallista ajelua valoisan keskikesän aamuyön sumuisenkosteina tunteina katsellen maiseman heräämistä ja auringon nousemista uuteen kesäaamuun.. <3

    VastaaPoista