sunnuntai 18. elokuuta 2013

Kesän loppua ja syksyn alkua

Aurinkoista syksyä!


Vai joko voidaan puhua syksystä? 

Mielestäni kyllä, sillä olen itse innokas syksyn ystävä, ja odotan syksyn merkkejä aina yhtä suurella lapsen innolla. Vannoutuneimmat kesäihmiset eivät varmasti halua tunnustaa syksyn olemassaoloa ennenkuin puut ovat lehdistä paljaat ja räntää sataa vaakatasossa, mutta itseäni kesän päättyminen ei sureta - onhan edessä taas tunnelmalliset syysillat tuoksukynttilöineen, ihana arki perinteisine tv-sarjoineen ja kotipuuhasteluineen ja siintääpä edessä juhlista suurinkin, eli joulu!


Tällä alalla täytyykin jouluun alkaa vähitellen jo valmistautua. Sisustus- ja lahjatavara-alalla joulu on vuoden merkittävintä sesonkia, ja satsauksia on alettava miettiä hyvissä ajoin. 

Haluankin siis tietää, jos teillä on toiveita jouluvalikoimien suhteen - mitä mielestäsi valikoimiin täytyisi ehdottomasti saada jouluksi? Kynttilöitä, makeisia, suklaata, joulukortteja, käsitöitä, jotain muuta, miltä tuotemerkeiltä?
Sen voin vahvistaa, että ranskalaista retroa on tulossa lisää, se on saletti - ja muitakin tuotteita on jo lyöty lukkoon, mutta sekaan sopii vielä! 
Laita tulemaan ehdotuksia joko tänne tai s-postiin info(at)minella.fi - tai vaikka Facebookin kautta - parhaille ehdotuksille saattaa vaikka lähteä pieniä palkintoja :-)




Sitten pari kuvaa taannoiselta Kuopion reissulta, jonka uudessa kauppakeskuksessa (vaikka yleensä inhoankin kauppakeskuksia) oli positiivinen yllätys - ihana, retro diner-ravintola! Tämä Daddy's Diner ilahdutti suuresti jo pelkällä ulkoasullaan, sillä amerikkalaiseen diner-kulttuuriin ja tyyliin olennaisesti kuuluvat Route 66-rekvisiitat, ruutulattiat ja retrokalusteet näkyivät kauas asti.



Tottahan tähän ihanaan paikkaan piti päästä syömään, eikä tarvinnut pettyä ruokaankaan.
Tämä caesar-pizza kuuluu ehdottomasti parhaiden ikinä syömieni pizzojen listalle! Todella hyvän pohjan päälle oli laitettu kanaa, salaattia, parmesanilastuja ja yrttiöljyä. Voin suositella!


Kaikille niille kävijöille, jotka ovat harmitelleet kunnollisen tienviitan puuttumista maalaispuodin risteyksessä, minulla on iloinen uutinen - upouusi kyltti saapuu paikalleen aivan lähiaikoina!
Kesälomien takia kyltti on ollut vielä työstön alla, mutta pian se saadaan tienvarteen ja näin kävijät löytävät paremmin paikan päälle.
Tällä haavaa kyltin virkaa on toimittanut väliaikaisesti kuvan pieni opaste sekä liitutaulukyltti.


Vaikka hätäilinkin jo syksyn perään, melko kesäistä vielä silti on ollut; päivät ovat olleet lämpimiä, eikä puissakaan juuri kellastumisen merkkejä vielä ole. Naapurin lehmät laiduntavat vielä niityillä, eikä pihassamme majailevalla oravaperheellä tai jäniksilläkään ole turkissaan talviväritystä...jotenkin syksyn tulo on kuitenkin ollut jo ilmassa tovin aikaa...





...vilja alkaa olla pian puintikuntoista, pihlajat kannattelevat oransseja marjojaan ja omenapuutkin tuottavat satoaan, joten ehkä se kesä tosiaan kuitenkin on vähitellen jäämässä taa.. :)





Näin alkaa olla taas yksi viikko päätöksessään, ja uusi pääsee alkamaan.

Vinkkinä kaikille käymään kykeneville, että alkuviikosta - todennäköisesti tiistaina - saamme Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan kuorman, ja kävijät pääsevät maistelemaan eri wanhan ajan limonadimakuja - ja ehkäpä joitain muitakin herkkuja. Kannattaa poiketa siis käymään!


Muistatko vielä vaikkapa Rio Cola -mehujään? Ainakin minulle se on lapsuudesta hyvinkin tuttu..miten mukava sitä oli puristaa pahvikuoresta ja juoda lopuksi sulanut mehujää pohjalta. Nyt se sama mehujää on valmiiksi nestemäisessä muodossa, Laitilan kolajuomana..mm. tätä ja muitakin makuja tarjolla pian, tule tunnelmoimaan ja maistelemaan :)



Viettäkää kaikki oikein ihanaa kesän loppua & syksyn alkua, eletään päivä kerrallaan ja nautitaan tästä hetkestä, eikös niin :)

3 kommenttia:

  1. Voiii ihania limsoja! <3 ja ihana puoti ja ihana verkkokauppa! kaikkea ihanaa lahjatavaraa toivon jouluksi, tuoksukynttilöitä, glögiä, karkkeja ja muuta kivaa..niitä varmaan tosin tuleekin =)

    VastaaPoista
  2. Upeita kuvia,saa tutun paltaniemen näyttämään aivan uudelta. hienoa että kajaanissa on tällainen maalaispuoti,ei tarvitse lähteä muualle fiilistelemään. onnea ja menestystä puotiin. blogi on mielenkiintoinen. toivottavasti saatte puodille näkyvyyttä kun niillä seuduilla on se uusi maajussillemorsian-tv-sarjan maajussi,jotta esille vain siinä ohjelman kylkijäisinä ;)

    VastaaPoista
  3. Paljon kiitoksia sinulle mielipiteestäsi ja tervetuloa käymään täällä puodilla sekä Paltaniemellä :) tämä on ihana pala maaseutua aivan kaupungin kupeessa! Niin tosiaan, täällähän kuvataan tuota Maajussille morsian -sarjaa nyt syksyn mittaan, vaikka sitä on tullut seurattua muinakin kausina niin nyt vielä suuremmalla mielenkiinnolla! Toivotaan että morsian löytyy :)

    VastaaPoista