perjantai 3. tammikuuta 2014

Alkavan vuoden ajatuksia

Bonsoir!

Nopea päivitys taas täältä Ranskasta - löysinpä sitten tästä iPadista suomenkielisenkin näppäimistön ä:n pisteineenkin, hyvä minä!

Pariisia on nyt eilisestä (torstai) saakka kierrelty sinne tänne, opittiin käyttämään metroakin kivuttomasti ja helposti, joten sillä on helppo suhautella suurkaupungin laidalta toiselle, lähin metroasemakin on aivan hotellin vieressä. Metrokartta näytti pelottavalta (Helsingin karttaan tottuneena), mutta on loppupelissä hyvinkin simppeli kun sen sisäistää.

Tekisi mieli laittaa kuvia tänne täältä reissun päältä, mutta miltei kaiken olen kuvannut järkkärikameralla ja ne täytyy siirtää kotona koneelle ennen kuin saan niitä tännekin. Ihan kaikkia en laita; olen kuvannut hatarien arvioiden mukaan tähän mennessä pitkälle yli 2000 valokuvaa - siis yli kaksi tuhatta. Minkäs teet, kun tilanteiden ikuistaminen on intohimona :) mutta joitain laitan kyllä tännekin, kunhan ensin kotiudutaan alkuviikosta takaisin Kainuun kamaralle.

Tekisi kyllä mieli jäädä toisaalta näihin maisemiin, vaikka kotikulmia niin rakastankin...mutta joku selittämätön polte on vaivannut tällä(kin) reissulla...en tiedä mistä se johtuu, mutta täällä ollessa on ollut jotenkin paljon helpottuneempi ja vapaampi olo. Aurinkoa, iloisia ihmisiä, taidetta ja kulttuuria, historian havinaa...jotenkin olen ollut pitkästä aikaa oma itseni täällä, sellainen mitä kotonakin haluaisin olla mutta en vain jostain syystä pysty. Joku koettaa kai kertoa, että maailmalla olisi muutakin tarjottavaa kuin tutuksi tulleet kotikonnut, mutta saapa nähdä... Joka tapauksessa mukava hääpäiväloma on ollut! 3 vuotta ukkokullan kanssa "virallisesti" täynnä, epävirallisemmin puolisen vuotta päälle...onhan sekin syy juhlaan :) mikäs sen paremmat puitteet tarjoaa, kuin rakkauden kaupunkina kunnostautunut Pariisi! Häämatka jäi aikoinaan tekemättä, kun sitä yhteisellä päätöksellä siirrettiin tuonnemmas, ja sen aika koitti sitten nyt. Kannatti kyllä odottaa!

Toivottavasti itse kullakin on lähtenyt uusi vuosi kivasti käyntiin, ja 2014 tuo tullessaan paljon uusia kokemuksia ja hyviä hetkiä! Itse en yleensä isompia lupauksia tee, mutta nyt ajattelin tehdä poikkeuksen sääntöön ja lupaan näin julkisesti antaa kaikkeni seuraavan parin asian eteen:

- yritän opetella tykkäämään kahvista, edes jonkinlaisesta kahvista...ärsyttää kun sitä juodaan melkein kaikkialla, mutta joudun aina keksimään korvikkeita sen tilalle

- ryhdyn opettelemaan ranskaa, sillä jos (kun) meinaan täällä jatkossakin reissata, kielen osaamisesta on suurta hyötyä (ranskalaiset eivät joko osaa tai halua puhua mielellään englantia), lisäksi ranska on hyvin kaunis ja vivahteikas kieli ja olisi hienoa osata sitä puhua, edes kohtuullisesti

Nämä näin alkuun!

Onnekasta vuoden jatkoa ja valoa pimeisiin päiviin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti