sunnuntai 30. lokakuuta 2011

Ensilunta odotellen


Sanoista tekoihin - tuli lopultakin aika lunastaa jo kauan puhutut puheet järjestelmädigikameran hankkimisesta ja nyt sen tein. Viimeinkin. Johan sitä suunnitellessa taisi vuosi tai useampikin vierähtää. Mitäänhän minä en niistä tiedä, mutta jostainhan se on aloitettava. Canonille jostain mystisestä syystä uskollisena tilasin EOS 500D:n ja nähtäväksi jää millaista jälkeä tällainen ammattikuvauksen amatööri saa aikaan.

Nuorena naureskeltiin siskon kanssa vanhemmille, jotka eivät osanneet kännykkää käyttää, tietokoneesta puhumattakaan. Mehän osattiin, olihan siinä ekassa Nokian 5110:ssä ihan matopeli ja kaikkea. Tilattiin logoja ja soittoääniä - muistan, että seuraavassa 3110:ssä oli oikein Irwinin Rentun ruusu soittoäänenä. Oli se jännää, oltiinhan me totuttu soittelemaan kavereille aina vaan lankapuhelimesta. Nettiäkin käytettiin kuin vettä vaan, etupäässä Kissin chatissa pyörittiin. Oltiin niin mukana kehityksen kelkassa, että. 

Entäs nyt? Myönnän, että voisin seurata aikaani ehkä paremminkin. Olen melkein poikkeuksetta pihalla kuin lumiukko katsellessani nykylasten häikäiseviä tekniikan taitoja. Monilla kavereillakin on kalliit älypuhelimet, minä pidän itsepintasesti kiinni omasta vähemmän älyllisestä, "kunhan sillä voi soittaa niin se riittää". Hups, kuulostan ihan omilta vanhemmiltani aikoinaan. Miten tässä näin kävi? Nauraako oma tyttö minulle kymmenen vuoden päästä, miten "äiti on ihan kalkkis, ei se tajuu". Vähänkö noloa. 

Mut hei, vielähän tässä on aikaa ottaa kehitystä kiinni. Vaikka siitä uuden kameran käytöstä on ihan hyvä aloittaa. Hankkivathan vanhemmatkin viimein ne kännykätkin ja äiti oppi jopa kirjoittamaan tekstiviestejä, joten eiköhän minullakin ole ihan kohtuulliset mahdollisuudet päästä jyvälle nykymenosta. Maailma kehittyy, ja minä sen mukana.



Sen verran sain kuitenkin kehityttyä, että tuunasin vähän omia nettisivuja. Nykyään vanha tuttu osoite toimii rinnakkaisdomainina, virallisesti sivut löytyvät osoitteesta www.anumikkonen.com. Logokin meni uusiksi nykyisen sukunimen mukaisesti ja sivut muutenkin uusiutuivat hienoisesti. Käykääpäs tsekkaamassa! Itse palvelut eli piirrostyöt toimivat edelleen ihan entisellään. 

Sain muuten nyt aivan loistavan idean. Ihan mahtifiilis on se, kun keksii ihan yhtäkkiä jonkun jutun mistä innostua. Tarkemmin en kehtaa vielä asiasta kertoa koska se on suunnitteluasteella ja kehitysvaiheessa, mtta työstän sitä koko ajan. Sen verran sanon, että kyseessä on sarjakuva. Miten vaan muulta tekemiseltä ja menemiseltä ehdin, aion piirtää siinä ohella myös tätä uutta sarjista, johon sain ainakin omasta mielestä kivan idean tässä yllättäen. Katsotaan miten homma etenee! En malta odottaa että pääsen siitä vähän enempi kertomaan, mutta vielä ei huvita hurjia huudella.

Lokakuu on vaihtumassa marraskuuksi mutta syksy sen kun jatkuu tasaisen leutona. Pakkasista ei ole tietoakaan, paitsi joskus myöhäisen illan tai aikaisen aamun tunteina kun pieni kuura on kerrostunut auton ikkunoihin. Huomaatteko, ei sellaista allekirjoittaneen päivitystä, joka ei jotenkin sivuaisi senhetkistä säätilaa. Mutta kun se on niin mukavaa! On kiva fiilistellä kulloistakin vuodenaikaa ja säätä. Olen ihan liian koukussa kaikkeen, mistä voi saada jotain elämyksiä, eikä siihen aina tarvita paljoakaan. Yksi helpoimmista ja parhaimmista keinoista on elää hetkessä ja nähdä se, mikä on juuri siinä nenän edessä - ja nauttia siitä. 

Innokkaana jouluihmisenä jatkan täällä lumen odotusta ja kaikkea vuoden parhaimpaan ajankohtaan - juuri niin, jouluun - liittyvien suunnitelmien tekemistä.

Syksyn jatkoja!

1 kommentti:

  1. Kiva kuulla uusista ideoista, laita niitä nähtäville kun mahdollista! Selasin nettisivujasi, hienot ovat. Kannattaa ehdottomasti lähteä myös tuolle sarjakuvalinjalle mikäli aikataulut sen vain sallii, toivottavasti näemme niitä sitten jatkossa laajemmaltikin =)

    VastaaPoista