tiistai 7. toukokuuta 2013

Toukotöitä

Kainuussa on viime aikoina satanut vettä oikein urakalla, tuntuu että sadepilvet ovat ankkuroineet itsensä nimenomaan tämän maakunnan ylle...kunnes eilen oli viimein kohtuulämmin, noin +14 C ja aurinkoinen päivä, ja sehän piti heti käyttää hyödyksi ulkotöiden merkeissä. Niitä on tosin olosuhteiden pakosta tehty kaikilla niillä viimeaikaisilla koiranilmoillakin, nyt vain työ oli huomattavasti hauskempaa!


Yksi urakka oli tämä suuri, puinen vasu (mikä lienee virallinen nimi..?), jota ennen muinoin on käytetty maitotonkkien jäähdytykseen. Se löytyi vanhan aitan nurkasta muiden tavaroiden alta, ja tovin tuskailun jälkeen se sieltä saatiin ulos aurinkoon. 

Lähtötilanne

Puhdistuksen jälkeen alkoi sitten pintakäsittely, eli tervaus...tarkoitus olisi saada astia ulos koriste- tai kukka-astiaksi, ja se taas vaatii toimenpiteitä, jotta arvokas, vanha puuesine ei mene säiden armoilla pilalle. Vanhassa vara parempi, joten ei muuta kuin tervaa vaan pintaan...kädet tuoksuivat vielä illallakin mukavasti tuolle tahmaiselle tökötille :-)

Työ etenee...


Luhtiaitan rakennusurakka etenee myös hyvin, jopa aikataulusta edellä...puuosatoimitus tulee kesäkuun alussa, ja pystytyksen pitäisi kestää parisen viikkoa, joten ei tässä enää kauaa tarvitse kärvistellä. Paljon on sittenkin vielä tehtävää, oikeastaan oma työn osuus alkaa kunnolla vasta sitten, mutta kerrankos sitä tällaisten kanssa pääsee touhuamaan. Odotan innolla!



Aitasta on tarkoitus tulla mahdollisimman luonnonmukainen, esimerkiksi toimituspakettiin alkuperäisenä kuuluneet mineraalivillat ja höyrynsulkumuovit vaihdoin Ekovillaan, sanaa "muovi" en mielellään kuule tässä enkä monissa muissakaan yhteyksissä, ei kiitos meille... myös muissa ratkaisuissa yritetään päästä mahdollisimman luonnollisiin lopputuloksiin, mutta niistä lisää projektin edetessä. 


Lisää aurinkoisia päiviä odotellen,

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti