keskiviikko 1. toukokuuta 2013

Vappukuulumisia

Paltaniemen kauniissa kulttuurimaisemissa kelpaa keväisiä kävelylenkkejä harrastaa...näihin hiekkatörmien päältä avautuviin Oulujärvi -näkymiin ei kyllästy koskaan!


Ja koska vappu on, tietää se myös kotitekoisia munkkeja...siman teko jäi tällä kertaa väliin, jospa ensi vuonna sitten! Mutta munkit maistuivat, ja jospa niitä paisteltaisiin myös ensi kesän Paltaniemi -päiville (siitä puheenollen, käykää katsomassa nyt julkaistu ohjelma: http://www.einoleinotalo.fi/files/1913/6724/2939/Ohjelma_julkaisukelpoinen_29.4.13.pdf joka tosin ainakin meidän pihan tapahtuman osalta saa vielä kevään ja alkukesän mittaan täsmennyksiä ja lisäyksiä osakseen)


Koska taikina oli sen verran suuri, osasta taikinasta tuli munkkien ohella sitruunatäytteisiä pullia. Tässä täytteen resepti, jos joku tahtoo testata:

150 g pehmeää voita
3 dl tomusokeria
0,5 dl vaniljakreemijauhetta
1 dl kylmää vettä
2,5 rkl vaniljakreemijauhetta
230 g maitorahkaa
1 sitruunan raastettu kuori

Sekoita 2,5 rkl vaniljakreemijauhetta ja kylmä vesi hyvin yhteen. Anna turvota hetki. Vatkaa voi, tomusokeri ja 0,5 dl vaniljakreemijauhetta kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. lisää valmis vaniljakreemi ja jatka vaahdottamista hetki. Sekoita sitruunankuoriraaste rahkan joukkoon ja sekoita täytteeseen.




Vapun alla juhlittiin myös tyttäremme 2-vuotisjuhlia pienimuotoisesti, ja tarjolla oli komea Minni -kakku (kiitos toteutuksesta Pekka Heikkisen leipomolle), fetasalaattia, riisipiirakoita ja munavoita, juustoleipää ja lakkahilloa, kinkku-juustohyrriä ja paahtopaisti- ja kanapatonkia.





Ilmapalloina oli vuoden takaisesta tutut Minni -teemaiset, jotka täytettiin heliumilla uudelleen ja toiset pari ostin uutena lisäksi. Entisissä ei oikein pitkään enää tahtonut ilma pysyä, vaikka juhlien ajan asiansa ajoivatkin.


Päivänsankari oli suuresti hämillään saamastaan huomiosta ja lahjojen paljoudesta :-)


Synttärihumusta siirryttiin sujuvasti seuraavaan projektiin, joka onkin jo hyvässä vauhdissa...eli kauan suunniteltu luhtiaitan rakennusurakka on nyt alkanut! Tieltä purettiin vanha hirsinavetta, jonka toinen tallipääty romahti aiemmin. Nyt oli siis tämän vielä pystyssä olleen pään purku jäljellä, ja siinä ei kaivinkoneella kauaa kestänyt. Ja miten näppärästi ja siististi homma kävi, kattopellit pinottiin nätisti omaan pinoonsa, ja lahonneet sekä vielä käyttökelpoiset hirret omiinsa.


Lahonneet hirret pölähtivät tomuna ilmaan nostellessa, mutta löytyi sieltä paljon hyväkuntoisiakin.




Kummasti avartui tontti, ainakin väliaikaisesti - kesäkuun alussa siihen alkaa nousta uusi rakennus, sitä ennen on vielä paljon kaivuu- ja maatöitä tehtävänä...tai paremminkin teetettävänä ;-)

Aurinkoista toukokuuta!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti