sunnuntai 17. marraskuuta 2013

10 faktaa ja vähän muutakin

Morjens!

Ei lunta maassa edelleenkään, pimeää, sateista ja myrskyisää sen sijaan riittää. Kyllä tekisi mielialalle ihmeitä, kun lumipeite valaisisi synkkää maisemaa, mutta jospa kohta....toivossa elellään. 


Näitä faktalistauksia (10 asiaa minusta jne.) on ollut suunnilleen joka toisessa blogissa viime aikoina, joten pakko kai se on tähän(kin) pöljyyteen lähteä mukaan :D vähän kuin minun lapsuudessani ala-asteella koulukavereiden kesken kiertäneet henkkarit ja slämyt sun muut, joihin piti kunkin vuorollaan kirjoittaa suurimmat ja synkimmät salaisuudet, varsinkin "kenestä tykkäät?" -kysymys keräsi yleensä kavalkadin mitä moninaisempia vastauksia tyyliin "en kerro", "moni ei tiedä, ja harva arvaa" tai "mietippä sitä".

Ai mitä kultaisia muistoja!

No mutta, asiaan. Laitetaan nyt sitten jakoon jokunen tosiasia, joilla kukaan ei tee yhtään mitään :D

1. En olisi vielä 5 vuotta sitten voinut kuvitellakaan, että haluaisin joskus lapsia. Nyt en osaa kuvitella elämää ilman. Olen kuitenkin melko varma siitä, että yksi riittää.
2. Olen koukussa Muumeihin. Olen hamstrannut kelpo kokoelman dvd:itä ja pistän niitä pyörimään ja laitan sen lapsen piikkiin, kuitenkin se olen minä joka niitä enempi katsoo, tyttö käy katsomassa vain alku- ja lopputunnarit. Omistan myös kohtuullisen muumimuki-varaston ja meillä on ehkäpä sata ja yksi erilaista muumiaiheista lelua (niillä en tosin leiki...ainakaan usein). Tämä nyt ei tainnut tosin olla uutinen, jos on aikaisemmin blogiani seurannut?
3. Olen kerran värjännyt hiukseni blondiksi, mutta en taatusti enää toista kertaa. Ei vain sopinut minulle. Ja ei, en laita kuvia todisteeksi. Toivottavasti niitä ei jälkipolvetkaan saa käsiinsä.
4. Minusta voi saada vähintäänkin oudon ensivaikutelman, jos ei tunne/tutustu paremmin. Olen omissa oloissa viihtyvä, sisäänpäinlämpiävä ja tarkkailen tilanteita etäältä. Toisenlainen totuus löytyy raapaisemalla pintaa syvemmältä.
5. Minulla on suuria vaikeuksia löytää kaupoista mieleisiä vaatteita. Turhauttavaa on se, että tietäisin aika hyvin millaisia vaatteita haluaisin, joten loogista olisi perustaa oma vaatemerkki ja alkaa suunnitella niitä itse. Ihan kuin tässä ei tosin olisi muutenkin miljoona rautaa tulessa?
6. En usko että tulen koskaan haluamaan tatuointeja, inhoan niitä (muut voivat vapaasti ottaa, joillain saattavat jopa näyttää hyvälle, mutta itselleni en haluaisi). Olen ollut tätä mieltä koko ikäni, ja odotellut aina että muuttuukohan se mieli joskus. No, ei ole vielä muuttunut. 
7. Pelkään järjettömästi piikkejä, neuloja, verta...silti olen uskaltautunut ottamaan yhden ainoan lävistyksen. Minulla on siis napalävistys.
8. En ole koskaan maistellut tupakkaa. Enkä kaljaa. Molemmat haisevat niin pahalle, että ei tulisi mieleenkään vielä maistella. Viinit ovat myös poissuljettuja, jo punkun tuoksut tuovat pääkivun tullessaan.
9. En juo myöskään kahvia. Enkä teetä. Enkä maitoa. Ai mitäkö sitten juon? No kaakaota, vettä ja mehuja tietysti!
10. Olen varmaan maailman huonoin valehtelija. Vaikka yrittäisin lasketella luikuria, se paistaa minusta pitkän matkan päähän, joten parempi on kuin yrittää suosiolla vain pysytellä totuudessa.

No niin, siinäpä se, nyt sitten on nämäkin salaisuudet julki.

Noin niinkuin muuten on ollut jos jonkinlaista haipakkaa viime päivinä/aikoina, eikä kiireet ihan helpottamassakaan ole, päinvastoin. Varsinkin kuvitustyörintamalla pitää kiirusta, ja jos jonkinlaista projektia on työn alla - kirjankuvitusta, muotokuvia, sukupuuta, pari vähän muutakin, joista kerron lisää kun ovat sillä mallilla että ne voi tuoda julki. Maalaispuodin löytää tosiaan parilta tulevilta joulumarkkinoilta, ja voi myös olla että meillä on pienimuotoinen joulutempaus tässä paikan päällä Paltaniemellä 14.-15.12., samaan aikaan kun entisellä kyläkoululla ja Eino Leino -talolla on joulumarkkinat. Mutta siitä lisää lähempänä!

Olen tässä kovin intoillut meidän myöhästyneestä häämatkasta/3-vuotishääpäivästä jota siis vuodenvaihteessa vietetään Ranskassa. Muistan, kun syyskuussa Pariisissa ihastelin erään liikkeen ikkunassa ihanaa, leopardikuosista Guessin matkalaukkua, mutta järjen äänen takoessa jätin sen kaiholla taakseni vaikka sydän sanoi toisin, ja luulin tiemme eronneen iäksi... kunnes sitten, eräänä harmaana päivänä hieraisin silmiäni kahdesti bongatessani saman(laisen) laukun ihan täällä Kajaanissa, tietysti Chicret -kaupan ikkunassa. Tunteet ja järki taistelivat useamman viikon, ja joka kerta ohittaessani ikkunan piti tarkistaa, onko se vielä siellä, vai joko joku on vienyt sen kotiinsa...kunnes päätin että tästä eipäs-juupas -leikistä on tehtävä loppu, ja ilmoitin että täällä olisi laukulle rakastava koti tarjolla...joten onnellinen loppu häämöttää tälle meidän lyhyelle mutta kiihkeälle kaukosuhteellemme :)


Kyseessä on siis Multicolor Joselle Travel Small Trolley, jossa on kokoonsa nähden kivasti säilytystilaa, ja laukku menee tosiaan lentokoneessa käsimatkatavaroissa, eikä sitä tarvitse sysätä ruumaan paiskottavaksi. Kyllä sitä kelpaa kiskoa pitkin Charles de Gaullen lentokentän pitkiä käytäviä :)


Viimeksi Ranskan-reissullamme suurin osa tavaroista oli Adidaksen putkikassissa, jota lentokentällä kohdeltiin sen verran kovakouraisesti, että sisällä ollut hajuvesipullo meni rikki, ja kassi tuoksuukin edelleen Paris Hiltonilta....vahingosta viisastuneena otamme seuraavalla kerralla tavarat mukaan matkustamoon. Takaisin tullessa voi tosin olla toinen juttu, jos/kun reissulta sattuu löytymään tuliaisia mukaan, mutta se jääköön sen ajan murheeksi...

Ai niin, löysin tuolta Chicretistä muuten myös ihanat housut - yleensä inhoan farkkujen ostoa ja sovittelua (tuohon ylempään 10 faktan listaan voisi lisätä: 11. Vihaan vaatteiden sovittamista), mutta nyt löytyi napakymppi ja yllättävän vähällä vaivalla. Nämä Mos Moshin vahapintaiset, hieman joustavat pillimallin farkut istuvat loistavasti ja sopivat monenlaisten asujen ja kenkien kanssa. Loisto-ostos! Vyötärökin on mukavan korkuinen ja mallinen, ei liian matalaa lantiomallia kuten muuten kivoissa, samantyylisissä Guessin farkuissa, joita myös sovitin.
Näiden malli on nimeltään Kate Pants.

Kuva lainattu: miinto.no

Loppuun pari ruokavinkkiä tältä viikonlopulta...lehtipihvit juustolohkoperunoilla ja jälkkäriksi letut jäätelön ja hillon kruunaamana. Hyvä ruoka, parempi mieli! Ei tunnu tämä loputon lumettomuus ja pimeys ihan niin masentavalta tällaisia tankatessa :)



Hyvää alkavaa viikkoa kaikille!

2 kommenttia:

  1. Miten tehdäään juustolohko perunat?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tapoja voi olla monia, mutta esimerkiksi ihan vaikka pesemällä (ja halutessaan myös kuorimalla, ei tosin pakko) perunoita, leikkaamalla ne melko ohuiksi lohkoiksi, sitten lohkot pyöritellään kulhossa öljyn & mausteiden seassa (maun mukaan esim. suolaa, pippuria, sipulijauhetta jne.), ja lopuksi kieritetään korppujauho-juustoraasteseoksessa (tai vain juustoraasteessa) ja paistetaan uunissa kullanruskeiksi :)

      Poista