sunnuntai 10. marraskuuta 2013

Isänpäivän puuhasteluja

Se on moro!

Leipomisvimma jatkuu - kun en ole oikein puuroihmisiä, niin teinpä sitten toissapäivänä aamupalaksi niinkin arkista evästä kuin suklaafondanteja! Suklaanhimo kun iskee, se ei katso aikaa eikä paikkaa... ja kun oman puodin hyllyllä niin kutsuvasti on tyrkyllä näitä Suklaatilan levyjä, niin pakko oli...pakko. Se siitä itsekurista. Mutta oli sen arvoista! 

Kuva: Suklaatila

Sekunti suussa, vuosi vyötäröllä, en silti voinut olla hokematta hikisenä irvistellen itselleni, kun myöhemmin samana päivänä rääkkäsin kertyneitä kaloreita kuntosalilla vähemmäksi.

Suklaafondant

Jos sinäkin tahdot tätä syntisen hyvää suklaaherkkua, kurkkaa täältä ohje ja ryhdy tuumasta toimeen!
Suklaafondantin idea on siis siinä, että se jää keskeltä tuollaiseksi raa'aksi. Itse täydensin tuota ohjetta vielä upottamalla joka fondantin keskelle yhden lisäpalan suklaata ennen uuniin laittoa.

Suklaafondant


Ja ettei kukaan enää pääse ihmettelemään: kuvassa oleva punainen mönjä EI OLE ketsuppia, se on kohmeisista mansikoista sauvasekoittimella survottua mansikkasosetta. Niin ketsupin lumoissa ei meillä sentään olla - vaikka mies sitä liki joka ruokaan survookin - että suklaan sekaan sentään :) valmishillot tuppaa olemaan omaan makuun turhan makeita, joten mieluummin käytän ihan vain sokeroimatonta, soseutettua mansikkaa tai muuta marjaa. Valmista 100 % marja- tai hedelmäsosetta löytyy myös valmiina kaupasta hillojen ja muiden läheltä, Bonne -merkkisenä muistaakseni. Jos laiskottaa, niin siinä kätevä kikka.

Kuvassa herkun kyljessä on myös vanilja-valkosuklaajäätelöä. Kermavaahto kävisi myös loistavasti, ja tuoreet marjat toki, sikäli mikäli kun niitä jostain tähän vuodenaikaan enää saisi. 
Kelpais varmaan sullekin..?

Seuraavana leivontavuorossa ovat ranskalaiset piparit, niistä ehkä enempi sitten seuraavalla kerralla...en tiedä, ovatko kovin erilaisia suomalaisiin versioihin verrattuna, mutta nimi kuulostaa paremmalle. Kun se on Ranskasta, sen on pakko olla hienoa? Kiinnostaisi myös testata niitä macaron -leivoksia joskus...ne aidot & alkuperäiset ovat myös peräisin Ranskasta, itse asiassa juuri siitä koillis-Ranskan kaupungista minne ollaan menossa uudenvuoden aikoihin hääpävää juhlistamaan. Ehkä maistelen niitä ensin siellä, ja mietin sitten uskallanko kokeilla itse :)

Käpyprojekti etenee hitaahkosti, koska kävyt eivät ole halukkaita kuivumaan kovin nopeasti. Ideana olisi, että ne olisivat kokonaan kuivia ja auenneita ennen jatkotoimenpiteitä. No, sitä odotellessa sitten tekemään seuraavaa suunnitteilla olevaa juttua, kuusiköynnöstä. Olen jo kauan halunnut koristaa aittaa jouluiseen ja talviseen asuun kuusenhavuista solmituilla köynnöksillä, joten tuumasta toimeen sitten, ei se siitä puhumalla valmistu.

Kuusiköynnöksen tekoa

Meillä menee aitan edessä kesällä virittelemäni koristeköydet (ruskeaa laivaköyttä/hamppuköyttä/miksi sitä haluaakin nimittää), joihin sitten aloin niputtaa rautalangalla kiinni kuusenhavuja.


Kuusiköynnöksen voi tehdä myös ohuempaan köyteen, mutta se kannattaa tukea rautalangalla kieputtamalla sitä köyden ympärille. Sen avulla köynnöstä on helpompi myös muotoilla. Sen jälkeen noin 20-30 cm mittaisia havuja aletaan niputtain kietoa rautalankapätkien avulla kiinni.


Lopuksi koristelin köynnöksen puodin nauhavalikoimasta löytyvällä kangasnauhalla. Ajattelin vielä laittaa lisäkoristeeksi jotkin valot, pitää käydä ensi viikolla etsimässä sopivia kaupoista.


Siinä köynnökset nyt komeilevat kuistin molemmin puolin joulutunnelmaa tuomassa. Aikaisessa, minäkö? Eihän edes markettien joululaulumaratonit ole vielä pärähtäneet soimaan, ja minä olen jo täysillä tunnelmassa, mutta niin kauan kuin se ei ole keneltäkään pois, se minulle suotakoon :)


Sitä paitsi puotia ajatellen on vähän pakkokin elää joulua hyvissä ajoin etukäteen. Eipä sillä, olen muutenkin ollut aina kovin jouluihminen, enkä ikinä odota mitään muuta tiettyä ajankohtaa yhtä paljon.

Nyt kun tulisi vielä lopultakin pysyvästi sitä lunta, niin onnellinen olisin!

Pekka Heikkisen isänpäiväkakku

Mainiota isänpäivää kaikille asianosaisille! 
Isäksi on usein helppo tulla, mutta vaikeampaa on olla isä...suuret onnittelut kaikille heille, jotka tuossa tärkeässä työssä ovat mielestään kunnialla pärjänneet.

Energistä ja iloista viikon alkua kaikille!

1 kommentti:

  1. Onpas kauniin näköinen kuusikoriste! Myös havukranssit ovat tosi nättejä =)

    VastaaPoista